16.2 C
Bihać
Monday, October 3, 2022

Jeste li znali…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Ronaldo nije zaboravio svoga prijatelja iz djetinjstva….

by elijas 31.08.2022

Nakon osvajanja trofeja Lige šampiona, Cristiano Ronaldo je prišao gomili navijača Real Madrida, skinuo majicu i pozdravio nekoga u publici. Emotivni trenutak zabilježen je kamerama, a portugalska superzvijezda izgledala je vrlo emotivno dok je grlio neznanca u publici.

Na društvenim mrežama pojavilo se ime ove osobe, bio je to Albert Fantrav. Priča o Cristianu Ronaldu i Albertu Fantravu deluje zaista nevjerovatno. Ronaldo je o svom bliskom prijatelju napisao:

“Želim da se zahvalim svom starom prijatelju Albertu Fantravu na uspjehu. Igrali smo zajedno kao djeca. Kada su došli ljudi iz Sportinga (Lisabon), rekli su nam da će onaj ko postigne najviše golova biti prihvaćen u njihovu akademiju. Pobjedili smo tu utakmicu sa 3-0. Prvi gol sam postigao nakon solo poteza, onda je Albert ubacio glavom. Treći gol je impresionirao sve. Albert je izašao sam na golmana, ja sam protrčao pored njega, preskočio golmana i postigao pogodak u praznu mrežu. On mi je dodao loptu i ja sam postigao gol. Primljen sam u Sportingovu (lisabonsku) akademiju. Poslije sastanka sam mu prišao i pitao: “Zašto?”, a on mi je odgovorio: “Ti si bolji od mene!””

Nekoliko godina kasnije, novinar je ušao u Albertovu kuću i pitao da li je priča istinita. On je potvrdio. Rekao je i da mu je nakon tog meča prekinuta fudbalska karijera i da je sada nezaposlen.

“Otkud ti onda tako lepa kuća, auto? Izgledaš kao bogat čovek. Ti i tvoja porodica ste obezbjeđeni. Odakle sve ovo?”

Albert je ponosno odgovorio: “Od Ronalda!”

(webvijesti.net / izvor: facebook)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here