19.1 C
Bihać
Monday, October 3, 2022

Schwarz-Schilling podržao Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama u BiH

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 04.03.2022

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz-Schilling dostavio je pismo kojim je podržao Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama Bosne i Hercegovine na putu u Evropsku uniju i NATO.

Od samog početka neumorno propagiram i širim principe za izmjenu Ustava BiH, te s radošću pratim širenje i veliki odziv tako važnoj inicijativi – napisao je Schwarz-Schilling.

Deklaracija koju je potpisao širok spektar snaga, kojima je prvenstveni cilj izgradnja demokratske, bolje i sigurne budućnosti u jednoj stabilnoj pravnoj državi je veliki korak naprijed, ocijenio je bivši visoki predstavnik u BiH.

Kaže da se posljednjih 30 godina bori za takvu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana, te je pozvao potpisnike Deklaracije da ne posustaju i imaju na umu da borba za demokratiju nema alternativu.

Kako je najavljeno iz Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Vijeće za provedbu Deklaracije konkretizirat će zahtjeve utemeljene na Deklaraciji i zatražiti od Schwarz-Schillinga da ih dostavi i prezentira funkcionerima u Njemačkoj, Evropskoj uniji i Vijeću Evrope.

(Izvor /Vijesti.ba / FENA)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here