13.1 C
Bihać
Tuesday, October 4, 2022

MINISTAR PRŠA: U OVOJ GODINI SLIJEDI POVEĆANJE PRIMANJA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 23.02.2022

Korisnici budžetskih sredstava mogu odahnuti nakon što je protekle sedmice usvojen budžet i time deblokirani financijski tokovi odnosno realizacija planiranih obaveza u 2022. godini.

Osim što je počela isplata januarskih plaća, koju su do sada  dobili pripadnici MUP-a nakon čega će uslijediti  i ostalima, dobra vijest je da u ovoj godini slijede povećanja primanja, najizglednije od aprila mjeseca,nagovjestio je ministar Prša.

Dodao je i to da je ostvareni veći prihodi na početku godine ( januaru ) koji su bili oko 15 miliona maraka, što predstavlja dobar pokazatelj da bi se buđžet USK-a mogao ostvariti u predviđenom planiranom iznosu.

Sindikati policije, obrazovanja, organa uprave trebali bi se u narednim danima izjasniti o vladinom prijedlogu o jednakoj osnovici za obračun plaća  svim budžetskim korisnicima.

Ko što je poznato prije nekoliko dana dogovoreno je da se do 24. februara predstavnici sindikata očituju o prijedlogu da se osnovica za obračun plata svim budžetskim korisnicima poveća na 320 KM te da se potpišu sporazumi kako bi primjena obračuna plata po uvećanoj osnovici počela od aprila.

Za ostala prava iz kolektivnih ugovora sindikati će nastaviti razgovore sa resornim ministrima.

(izvor / RTVUSK-a)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here