5.8 C
Bihać
Wednesday, December 7, 2022

Predsjednik FIFA-e se zalaže za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Koreji

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino otvoren je za ideju da u budućnosti Sjeverna Koreja bude domaćin Svjetskog prvenstva jer vjeruje da bi to moglo donijeti stvarne promjene.

elijas 22.11.2022

Šef FIFA-e osvrnuo se tokom vikenda na kontroverzu oko Katara kao domaćina Svjetskog prvenstva te je ponovio da bi se nogomet mogao iskoristiti za ujedinjenje svijeta.

Kaže kako vjeruje da svaka nacija treba imati priliku biti domaćin međunarodnog turnira.

“FIFA je globalna nogometna organizacija. Mi smo ljudi iz nogometa, a ne političari, i želimo okupiti ljude”, rekao je Infantino, a prenosi The Athletic.

Predsjednik je otkrio da je prije nekoliko godina posjetio Sjevernu Koreju kako bi vidio hoće li ugostiti Svjetsko prvenstvo za žene.

“Svaka zemlja može biti domaćin događaja. Ako Sjeverna Koreja želi nešto ugostiti. Zapravo sam otišao u Sjevernu Koreju prije nekoliko godina pitati Sjevernokorejce jesu li spremni ugostiti dio Svjetskog prvenstva za žene s Južnom Korejom. Pa, očito nisam bio uspješan, ali išao bih još 100 puta ako bi to pomoglo. Samo angažman može donijeti stvarnu promjenu. Mi smo globalna organizacija i želimo ostati organizacija koja ujedinjuje svijet”, poručio je.

Infantino je dodao svoju želju da se 32 zemlje koje se takmiče na aktuelnom Svjetskom prvenstvu usredotoče na nogomet te da prihvate različita uvjerenja koja vladaju u Kataru.

(webvijesti.net / klix.ba)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here