9.5 C
Bihać
Wednesday, October 5, 2022

Jeste li znali…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
by elijas 01.06.2022

1705. godine Mardžori Mekol iz Irske umrla je od posljedica infekcije i visoke temperature i brže bolje je bila sahranjena da bi se sprečilo širenje bolesti.

Ženu su stavili u mrtvački sanduk sa skupim prstenom, koji suprug nije mogao da joj skine sa prsta zbog otoka. To je njen grob učinilo privlačnim za lopove koji pljačkaju sahranjena tijela.

Iste večeri, dok je zemlja još bila rastresita, lopovi su iskopali grob i izvadili mrtvački sanduk. Budući da nisu mogli da skinu prsten zbog otečene ruke, odlučili su da joj odsjeku prst.

Čim se pojavila krv iz posječenog prsta, Mardžori se probudila iz kome u koju je pala tokom dana, sjela u kovčeg i vrisnula.

Sudbina lopova ostala je nepoznata, neke legende kažu da su pali mrtvi, druge da su pobjegli ne osvrćući se. Mardžori je uspela da izađe iz mrtvačkog sanduka i otišla je kući.

Džon Mekol, Mardžorin suprug bio je kući sa djecom kada je začuo kucanje na vratima.

Čovjek je rekao djeci: “Da je vaša majka još živa, zakleo bih se da je to njeno kucanje”. Otključavši vrata, vidio je Mardžori u pogrebnoj odjeći, s krvlju koja joj je curila iz ruke i srušio se na mestu mrtav. Sahranjen je u sanduku u kome je bila njegova supruga.

Mardžori je živjela još mnogo godina, ponovo se udala i imala još dece. Kada je napokon umrla, bila je sahranjena na istom groblju Šankil, u Irskoj. Njen nadgrobni spomenik je sačuvan, a na kamenu piše: “Živjela jednom, sahranjena dva puta”.

(webvijesti.net)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here