8.7 C
Bihać
Tuesday, October 4, 2022

Putin koristi dronove kamikaze od Irana

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Prema prvim izvještajima, dronovi kamikaze su već pogodili nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila

by elijas 19.09.2022

Rusija je u ukrajinskom ratu počela koristiti iranske dronove samoubojice i, prema prvim analizama, nanosi popriličnu štetu ukrajinskoj vojsci, javlja Wall Street Journal.

Ukrajinski vojni dužnosnik za WSj je rekao da bespilotne letjelice Shahed-136 UAVs funkcioniraju u paru – dok jedna cilja radar, druga gađa svoju metu. Prema prvim izvještajima, dronovi su već pogodili nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila.

Amerikanci su još u lipnju upozorili da Rusi namjeravaju nabaviti od Irana bespilotne letjelice s kojima bi kompenzirali slabu učinkovitost zračnih snaga. Dronovi kamikaze mogu nositi bojevu glavu tešku do 36 kilograma, a mogu se lansirati iz vojnih kamiona.

 Umjesto da ispalite 100 artiljerijskih granata, lakše je pustiti jedan od ovih dronova u potrazi za metom. Toliko su precizni da gađaju haubicu u predjelu cijevi gdje je bio uskladišten barut što izaziva i sekundarne eksplozije – rekao je ukrajinski pukovnik Rodion Kulagin dodavši da se nada da će SAD osigurati Ukrajini naprednu tehnologiju kojom će zauzdati iranske dronove.

( webvijesti.net/ jutarnji.hr.)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here