8.7 C
Bihać
Tuesday, October 4, 2022

Srbija želi da ima najsnažniju vojsku na Balkanu

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Srbija teži miru i stabilnosti u regiji, pa zato teži da ima najsnažniju vojsku u regionu, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

by elijas 21.04.2022

Stefanović je povodom Dana Vojske Srbije na svečanoj akademiji izjavio da se Srbija naoružava kako bi sebe zaštitila i svoj teritorij.

On je naveo da Vojska Srbije na ovaj važan dan dočekuje mnogo brojnija, snažnija, savremenija i spremnija kako bi sačuvala mir, slobodu i sigurnost Srbije i njenih građana.

”Srbija je zemlja hrabrih, nepokolebljivih, koji nikada ne odustaju, naroda koji je vijekovima njegovao jedinstvo i slogu, porodicu i ognjište, onih koji nisu nikada spustili glavu pred neprijateljem” istakao je ministar odbrane Stefanović.

Vojska Srbije obilježava svoj praznik 23. aprila, i to na spomen kada je u Srbiji davne 1815 godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Na ovoj svečanosti je prikazan i film Ministarstva odbrane i Vojsci Srbije, u kojem su predstavljeni svi postignuti rezultati u proteklom periodu ovog resora.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, te ministri u Vladi Srbije te predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i Katoličke crkve i druge poznate ličnosti.

(webvijesti.net / Srna)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here