18.9 C
Bihać
Friday, September 30, 2022

Srpski najčitaniji tabloidi pišu o zabrani posjete Vučića Jasenovcu

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Srpski mediji koji su uglavnom pod patronatom Vučića, napunjeni su naslovima o ,, ustašama i skandaloznoj odluci zagreba”

by elijas 18.07.2022

Poslije jučerašnje objave hrvatskih vlasti o zabrani nenajavljenog posjeta srbijanskog predsjednika Vučića Jasenovcu, tamošnji Vučičevi tabloidi su puni naslova o ustašama i skandaloznim odlukama Zagreba.

,,Ustaše Vučiću zabranile da ode u Jasenovac” glavni je naslov Informera, tabloida koji je najbliži predsjedniku Srbije Vučiću. Osim naslova tu se i navodi kako je ustaška vlast spriječila Vučića da položi vijenac Srbima koji su stradali u logoru Jasenovac.

Ostali tabloidi pišu kako je na pomolu novi diplomatski skandal između Srbije i Hrvatske. Tako na naslovnici Večernjih novosti stoji ,,Sramno – Zabranili Vučiću da se pokloni mučenicima”, dok Blic piše o ,,Skandalozni potez Plenkovićeve Vlade”, te još navodi kako su Hrvati tri puta odbili da Vučić dođe u Jasenovac.

Informer – naslovnica
Večernje novosti -naslovnica
Blic – naslovnica

Međutim, opozicione novine imaju drukčiji stav u vezi ove teme gdje tabloid Nova donosi naslov : ” Zbog Rusije i Kosova Vučić pravi predstavu od odlaska u Jasenovac”.Donose i izjavu bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića koji iznosi da je ovo samo njegova predstava koja mu je potrebna da izbjegne uvođenje sankcija Rusiji, te sakrivanje njegove ogoljene kosovske politike u kojoj uporno ne želi da prizna politički poraz.

(webvijesti.net/ Jutarnji.hr/HINA)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here