16.2 C
Bihać
Monday, October 3, 2022

Tri samita u Briselu: Sastaju se NATO, G7 i EU – stigao i Biden

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 24.03.2022

Američki predsjednik Joe Biden stigao je u Brisel, Evropska unija i SAD danas bi trebale objaviti nove sankcije. 

U Briselu se sljedeća dva dana održavaju summiti NATO-a, G7 i Europske unije o krizi u Ukrajini. Biden želi potvrditi jedinstvo Zapada pred ruskom invazijom na Ukrajinu. Danas bi trebao sudjelovati na tri summita, a potom u petak i subotu posjetiti Poljsku.

Prijepodne će se u sjedištu NATO-a okupiti čelnici 30 država članica na izvanrednom summitu. Isti dan popodne počinje dvodnevni redovni proljetni summit EU na koji je pozvan i američki predsjednik Biden. Na marginama tih summita održat će se i sastanak na vrhu skupine G7, koju čine Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Velika Britanija i Sjedinjene Države.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan izjavio je da će SAD novi paket sankcija protiv ruskih političara i oligarha objaviti upravo danas. Dodao je da će tema biti i opskrba Europe energentima. Po njegovim riječima, Washington će razmotriti povećanje isporuke ukapljenog plina Europi u idućim sedmicama kako bi se smanjila ovisnost kontinenta o ruskim energentima.

(izvor / vijesti.ba)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here