9.5 C
Bihać
Wednesday, October 5, 2022

Mladen Ivanić: U RS iduće godine trećina buđžeta ide na otplatu kredita

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 27.05.2022

Mladen Ivanić počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BIH gostujući u emisiji ,,TV intervju” BN televizije je izjavio da će izbora za 2022 biti, te da međunarodna zajednica će upotrijebiti sve svoje mehanizme da pronađu novac za održavanje izbora.

” Izbora će biti, ali očito je da se vladajući boje tih izbora. Vidi se zato što ne daju pare. Da se ne boje, pa donijeli bi odluku da finansiraju. Boje se izbora. Pitajte ljude koji rade u javnom sektoru, neviđena presija se vrši na njih da se glasa za SNSD”, rekao je Ivanić , gostujući u emisiji ”TV intervju” BN televizije.

Ivanić očekuje podršku SDS-a na izborima za kandidata PDP-a za predsjednika RS Jelenu Trivić.

On navodi da izborom između Jelene Trivić i kandidata SNSD-a, narod će da bira da li je za mir i razvoj ili konflikt.

,, Ovdje će narod suštinski odlučivati o sebi. Hoče li mir, normalno društvo razvoj – što simbolizuje gospođa Trivić ili će haos, korupciju, nedostastak ekonomskog razvoja, sukobe, konflikte pa i potencijalni rat što simbolizuje vlast SNSD-a. Svako normalan će izabrati ovo prvo i što simbolizuje gospođa Tirvić ” rekao je Ivanić.

Ivanić je napomenuo da Republiku Srpsku naredne godine čeka teška ekonomska situacija jer stiže na naplatu godišnja tranša kredita od milijardu maraka, što će, kaže Ivanić, biti ogroman udar jer će trećina budžeta ići samo na otplatu kredita. On očekuje da će nova vlast morati posegnuti za mehanizmom reprograma duga, kako bi se sačuvao i javni i privatni sektor i krenulo putem opravka ekonomije RS.

( webvijesti.net / BN)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here