5.8 C
Bihać
Wednesday, December 7, 2022

Projektil koji je pogodio Poljsku je ukrajinski??

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Prema američkim dužnosnicima, prva otkrića sugeriraju da je projektil koji je pogodio Poljsku ispalile ukrajinske snage na nadolazeći ruski projektil.

elijas 16.11.2022

Tri dužnosnika rekla su novinskoj agenciji Associated Press da su se Ukrajinci pokušavali obraniti od ruske paljbe usmjerene na njihovu električnu infrastrukturu.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova isprva je opisalo projektil kao “ruske proizvodnje”.

“Dana 15. novembra 2022. godine, u tijeku je bilo još jedno masovno granatiranje cijelog teritorija Ukrajine i njene kritične infrastrukture, koje su provodile oružane snage Ruske Federacije. Trajalo je više sati. U 15.40 sati u selu Przewodow, u pokrajini Hrubieszow u Lubelskom vojvodstvu, pao je projektil ruske proizvodnje i usmrtio tvoje državljana Republike Poljske. U vezi s ovim događajem, ministar vanjskih poslova Zbigniew Rau pozvao je veleposlanika Rusije i zatražio od njega hitna i detaljna objašnjenja ovog događaja”, stoji u priopćenju.

Biden: Malo je vjerojatno da je projektil ispaljen iz Rusije

Ranije jutros, američki predsjednik Joe Biden rekao je da je “malo vjerojatno” da je projektil koji je pogodio Poljsku ispaljen iz Rusije.

“Ne želim ništa definitivno reći dok god se ne obavi potpuna istraga. No, zbog putanje projektila malo je vjerojatno da su ispaljeni iz Rusije. No, vidjet ćemo što će istraga sve donijeti. Iako su prve informacije govorile da je Rusija povezana s tim preliminarna istraživanja to osporavaju”, rekao je Biden u obraćanju uživo na CNN-u.

(webvijesti.net / index.hr)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here