9.5 C
Bihać
Wednesday, October 5, 2022

Ultimatum za drugog tenisera svijeta

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 01.04.2022

Danil Medvjedev je u četvrtfinalu Miamija izgubio od Poljaka Huberta Hurkacza, ali to nije bila zadnja loša vijest za ruskog tenisača. Ministar sporta Velike Britanije Nigel Huddleston je odlučio kako svi bjeloruski i ruski sportaši moraju dokazati da su neutralni prije nego im se dozvoli da se takmiče na Otoku.

Za Medvjedeva to znači da neće moći nastupati na Wimbledonu (27. lipnja – 10. srpnja) ako ne potpiše dokument u kojem jasno navodi kako ne podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bez da se javno dictancira od predsjednika svoje zemlje, drugi tenisač svijeta neće dobiti dozvolu za nastup na ovom prestižnom turniru.

“Želimo dobiti pismene izjave kako ne primaju novac od Putina, Rusije ili Bjelorusije i da neće davati izjave podrške Putinu, Rusiji ili Bjelorusiji.

Ako kažu da su neutralni sportaši, želimo garanciju da su istinski neutralni i da nemaju veze s Putinom”, rekao je Huddleston pa dodao:

“Ako neki sportovi ili ogranizacije odluče uvesti potpunu zabranu ruskih i bjeloruskih sportaša, mi ćemo to i podržati, ali ako su odlučili ići neutralnim putem, onda tražimo takvu pisanu garanciju od njih”, jasan je bio ministar.

Ruski teniser, koji s Novakom Đokovićem vodi mrtvu utrku za svjetski broj 1, najveće je ime koje se suočava s ultimatumom britanske Vlade, iako će ove mjere utjecati na velik broj ruskih i bjeloruskih sportaša i sportašica.

Zato je i pažnja svjetskih medija kada je reč o zahtjevima britanskih vlasti, potpuno naklonjena upravo Medvjedevu.

(izvor / jutarnji.hr)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here