19.1 C
Bihać
Monday, October 3, 2022

Lukašenko upozorio šta bi moglo dovesti do trećeg svjetskog rata

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 25.03.2022

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je da bi poljski prijedlog za raspoređivanje zapadnih mirovnih snaga u Ukrajini mogao izazvati treći svjetski rat.

Lukašenko, koji je Rusiji dopustio da koristi bjeloruski teritorij za slanje trupa u Ukrajinu, rekao je da će, ako se prihvati prijedlog Poljske, “to značiti treći svjetski rat”. “Situacija je vrlo ozbiljna i vrlo napeta”, rekao je Lukašenko, prema izvješću Associated Pressa.

Podsjetimo, prošlog tjedna je čelnik poljske vladajuće stranke rekao da bi u Ukrajinu trebalo poslati međunarodnu mirovnu misiju i dati joj sredstva za obranu. Nekoliko zapadnih zemalja reklo je da neće rasporediti svoje trupe u Ukrajinu.

Vladimir Putin je na početku ruske invazije na Ukrajinu upozorio da bi svako strano uplitanje u vojnu akciju Moskve izazvalo trenutni ruski odgovor s posljedicama koje dosad nisu viđene, prenosi Index.hr.

Upitan o prijedlogu Poljske, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: “Bila bi to vrlo nepromišljena i iznimno opasna odluka. “Peskov je rekao da bi svaki mogući kontakt između ruskih i NATO snaga “mogao imati jasne posljedice koje bi bilo teško popraviti”.


(Izvor / www.Vijesti.ba)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here