17.5 C
Bihać
Friday, September 30, 2022

Podjela turističkih vaučera ide preko tri online platforme

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Vlada FBIH putem Federalnog ministarstvo okoliša i turizma zaključilo je listu aplikanata i odabralo tri online platforme koje će dijeliti turističke vaučere u vrijednosti od 200 KM

by elijas 21.07.2022

U svrhu promocije BIH turizma Vlada FBIH je putem Federalnog ministarstva okoliša i turizma izdvojila 5 miliona KM pomoći turističkom sektoru.

Jedna od tih odluka je bila i podjela turističkih vaučera u vrijednosti od 200 KM građanima koji rezerviraju smještaj putem online platformi. Online platforme moraju omogučiti građanima smještaj na području BIH u cilju promocije domačeg turizma.

Prilikom javnog poziva koje je objavilo resorno ministarstvo, odabrane su tri online platforme i to eKupon, Citydeal i dobro poznata platforma odmoriubih.ba.

Odabrane kompanije imaju sjedište u Sarajevu, a svakoj platformi će resorno ministarstvo doznačiti sredstva u iznosu od 666.666,66 KM.

Ovaj program Vlade FBIH će trajati do 31 decembra ove godine, a time bi trebalo motivirati naše građane da provedu odmor u našoj zemlji.

Najmanji paket na osnovu kojeg je moguće dobiti vaučer od 200 KM je turistički angažman od 250 KM. Resorno ministarstvo će objaviti datum kada će vaučeri biti operativni .

(webvijesti.net)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here