13.1 C
Bihać
Tuesday, October 4, 2022

Vladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

25.02.2022 by elijas

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je direktno pozvao ukrajinske trupe da preuzmu vlast u zemlji te im poručio “da će biti lakše da se dogovore ako vojska preuzme vlast u svoje ruke”.Tokom obraćanja, dodao je da je “lakše pregovarati s njima” nego sa “bandom nacista koja je zauzela Kijev” – što se očigledno odnosi na trenutno rukovodstvo Ukrajine.

“Još jednom apelujem na vojno osoblje oružanih snaga Ukrajine – ne dozvolite neonacistima i (ukrajinskim radikalnim nacionalistima) da koriste vašu djecu, žene i starce kao živi štit”, rekao je on na televizijskom sastanku s predstavnicima ruske sigurnosti.

“Preuzmite vlast u svoje ruke, lakše ćemo postići dogovor”, istakao je.

On je dodao da su se ruski vojnici u Ukrajini ponašali “hrabro, profesionalno i herojski”.

To dolazi nakon što je Kremlj rekao da je Rusija pozvana da pošalje delegaciju u Bjelorusiju na razgovore s ukrajinskim zvaničnicima nakon što je pokrenula svoju invaziju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin spreman poslati delegaciju kao odgovor na ponudu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da razgovara o vanblokovskom statusu Ukrajine, što ukazuje na to da bi on bio spreman pregovarati o odustajanju od kandidature svoje zemlje za pridruživanje NATO-u kao što je Rusija zahtijevala.

Putin je tvrdio da ga je odbijanje razgovora o zadržavanju Ukrajine izvan NATO-a navelo da naredi vojnu akciju za njenu “demilitarizaciju”.

Poveznica//webvijesti.net/putinov-plan-invazije-na-ukrajinu/

(izvor / Klix.ba/Jutarnji.hr)

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here