18.9 C
Bihać
Friday, September 30, 2022

Loša vijest za Vatrene je stigla iz Južne Amerike

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

by elijas 25.03.2022

POZNATO je 19 reprezentacija koje će zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 21. novembra do 18. decembra. Među njima je od sinoć i Urugvaj, a to nije dobra vijest za Hrvatsku. 

Urugvaj je 1:0 pobjedom protiv izravnog konkurenta Perua izborio četvrto mjesto, posljednje koje izravno iz južnoameričkih kvalifikacija vodi u Katar. Tom pobjedom je Urugvaj prestigao Hrvatsku u borbi za drugu jakosnu grupu na ždrijebu Svjetskog prvenstva. 

Trenutna FIFA-ina tabela za žrijeb SP 2022

Druga loša vijest za Hrvatsku stigla je iz europskih dokvalifikacija, u kojima je Švedska u 110. minuti pobijedila Češku i tako ostala u igri da prestigne Modrića i društvo. Da je utakmica Švedske i Češke otišla na jedanaesterce, Švedska više ne bi mogla prestići Hrvatsku.

Ipak, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama te u dvije prijateljske utakmice u Kataru protiv Slovenije i Bugarske mora osvojiti barem bod. U tom slučaju bi Hrvatska završila u drugoj jakosnoj grupi i na ždrijebu bi izbjegla Dansku, Nizozemsku, Njemačku, Meksiko, SAD, Švicarsku i Urugvaj.

Uz domaćina Katar, ranije su se kvalificirali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija.

(izvor / Index.hr )

- Advertisement -spot_imgspot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img
POSLJEDNJE VIJESTI
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here